تفاوت بین خرده فروشی ، عمده فروشی و مقایسه خرده فروشی و عمده فروشی و تعریف خرده فروشی و عمده فروشی موضوع این بخش از آموزش بازاریابی و فروش است.
واژه عمده فروشی در ساده ترین تعریف به معنای فروش در حجم های بزرگ و خرده فروشی به معنای فروش کالا در مقادیر کم است. خرده فروشی و عمد ه فروشی هر دو ، قسمتی از زنجیره تامین را تشکیل می دهند. هنگامی که کالایی تولید می شود مقادیر زیاد آن به عمده فروشان فروخته می شود که بیشتر عمده فروشان کالا را در اختیار خرده فروشانی که در نهایت با مشتریان نهایی در ارتباط هستند، می فروشند.
در حالی که یک عمده فروش برای فروش کالا با کسب و کارها معامله می کند ، خرده فروشان در ارتباط با مصرف کنندگان نهایی هستند و کالای خود را به ایشان می فروشند.
بدین ترتیب این دو نوع کسب و کار یکی از واسطه های مهم در کانال بازاریابی هستند. در غیاب خرده فروش و عمده فروش ، کل زنجیره تامین آشفته خواهد شد.
مقایسه خرده فروشی و عمده فروشی
در جدول زیر به مقایسه خرده فروشی و عمده فروشی به عنوان دو جزء مهم زنجیره تامین می پردازیم . البته در مواردی همچون هنر فروش و یا نیاز به تبلیغات نمی توان با قطعیت در مورد عمده فروش ها اظهار نظر کرد.
مقایسه خرده فروشی و عمده فروشی
مقایسه خرده فروشی و عمده فروشی
تعریف عمده فروشی
عمده فروشی به فروش کالا به مشتریانی همچون خرده فروشان ، صنایع ، و دیگران به صورت عمده و با قیمت پایین اشاره دارد. در این نوع کسب و کار ها کالاها به صورت عمده از تولیدکنندگان و با قیمت پایین خریداری و سپس در مقادیر جزئی و با قیمت بالاتر فروخته می شود. گاه عمده فروشان این مقادیر را به صورت حجم های بالا و بدون بسته بندی خریداری و سپس با بسته بندی خود به خرده فروشان و یا سایر افراد بازار می فروشند.
عمده فروشان توجه زیادی به مکان فروشگاه ، ظاهر آن و نمایش کالا ندارند، چرا که آنها تنها نوع خاصی از کالا را می فروشند.
در عمده فروشی ، عمده فروشان تاکید بیشتری بر میزان کالاها دارند تا بر کیفیت آنها . برای شروع کسب و کار عمده فروشی نیاز به سرمایه زیاد است اما نیاز به تبلیغات انبوه نیست و حتی در بعضی صنایع این کسب و کارها اصلاً نیازی به تبلیغ ندارند.
با این حال، مشتریان کسب و کار عمده فروشی در شهرهای مختلف ، و حتی کشورهای مختلف حضور دارند . اکثر کالاهای عمده فروشی به اعتبار مشتریان کسب و کارهای عمده فروشی فروخته می شود. قیمت خریداری شده در عمده فروشی پایین تر است زیرا حاشیه سود کمتری دارد.
مقالات پیشنهادی
اقتصاد رفتاری برای بازاریابی : تبدیل اطلاعات به ترغیب
تعریف خرده فروشی
خرده فروشی به معنای فروش کالا در مقادیر کوچک است . در خرده فروشی کالا برای مصرف ، نه فروش مجدد ، و در حجم کم به مشتری نهایی فروخته می شود. خرده فروشان واسطه ای بین مشتریان و عمده فروشان هستند. آنها کالا را به صورت عمده از عمده فروش می خرند و در مقادیر کوچکتر به مصرف کننده نهایی می فروشند.
قیمت کالاهای خریداری شده در خرده فروشی نسبتاً بالاست . دلیل اول و اصلی این امر هزینه تبلیغات و حاشیه سود بالاست. افزون بر این، هزینه های دیگر مانند اجاره محل ، حقوق و دستمزد پرسنل ، هزینه های برق و غیره در قیمت کالا به صورت متناسب اعمال می گردد. با توجه به رقابت شدید در صنعت خرده فروشی ، حفظ و نگه داری مشتریان به صورت بلند مدت بسیار مشکل است ، بنابراین خرده فروش باید انواع تکنیک های مدیریتی را بکار گیرد. به این ترتیب مکان فروش ، ظاهر فروشگاه ، محصولات نمایش داده شده ، کیفیت محصولات ، و خدمات ارائه شده بسیار دارای اهمیت هستند. خرده فروش ها محصول با کیفیت پایین را به راحتی رد می کنند و همواره بهترین انتخاب را مد نظر قرار می دهند.
مقالات پیشنهادی
اصطلاحات بازاریابی حرف C
تفاوت های کلیدی بین خرده فروشی و عمده فروشی
نکات زیر تفاوت های کلیدی بین کسب و کار خرده فروشی و عمده فروشی را تشریح می کنند :
عمده فروشی به معنای فروش کالا با حجم زیاد و قیمت پایین است. کسب و کارهایی که کالاها را به مصرف کنندگان نهایی و با حجم اندک می فروشند، به عنوان خرده فروش شناخته می شوند.
عمده فروشی ارتباط بین تولید کننده و خرده فروش را بر عهده دارد درحالی که خرده فروشی مسئول ارتباط میان خرده فروش و مشتری است.
بین قیمت خرده فروشی و عمده فروشی کالای خاص تفاوت های زیادی وجود دارد ، به عنوان مثال قیمت خرده فروشی همواره بالاتر از قیمت عمده فروشی است.
آنقدر که در کسب و کار خرده فروشی به هنر فروش نیاز است ددر کسب و کارهای عمده فروشی این الزام خیلی مورد توجه نیست.
اندازه کسب و کارهای عمده فروشی به مراتب بزرگتر از خرده فروشی بوده و عمده فروش نیاز به سرمایه بسیار بالا دارد.
در خرده فروشی ، مغازه دار خرده فروش می تواند آزادانه کالاها را انتخاب کند در حالی که عمده فروشان به دلیل خرید عمده چنین امتیازی ندارند.
یکی از عناصر مهم در خرده فروشی محل کسب و کار است در حالی که در عمده فروشی چنین پارامتری در درجه اهمیت پایینی قرار دارد.
در عمده فروشی نیاز به تبلیغات چندانی نیست ، اما خرده فروشی برای جلب توجه مشتری به شدت به این پارامتر وابسته است.