Незабравими емоции с рафтинг по река Струма

26 September 2022

Views: 271

Рафтингът по река Струма е предизвикателно приключение. Това двучасово пътуване ще ви преведе през бързеи клас II и III. Маршрутът е най-добър през есента или ранна пролет, когато реката е по-ниска. Ако отивате през есента, можете да очаквате по-малко хора по реката и по-малко бързеи. Рафтингът през ранната пролет обаче може да бъде малко по-труден, така че бъдете готови да прекарате много време в борба с бързеите.
Рафтинг по река Струма
Ако винаги сте мечтали за рафтинг по река Струма, имате късмет. Рафтингът по тази река е предизвикателен и вълнуващ. Има бързеи от клас II и III, като през есента водата обикновено е по-ниска. Завършването на курса отнема около два часа.
Река Струма е идеалната река за рафтинг в България. Високото ниво на водата и разнообразният терен предлагат забавление за всички нива на опит, включително абсолютно начинаещи. Ако търсите прилив на адреналин, ще харесате река Струма, която има 11-километрово трасе, което се вие през красивото Кресненско дефиле. Ако сте малко нервни, можете да се запишете за рафтинг чрез Adventure Net, първият български рафтинг клуб. В клуба работят дългогодишни ентусиасти и професионалисти, които гарантират, че имате едно незабравимо рафтинг изживяване.
Необходимо оборудване
Ако сте търсач на силни усещания, рафтингът по река Струма е чудесен начин да се докоснете до природата и да разгледате една друга страна на България. Участъкът за рафтинг е дълъг 12 км и съдържа редица вълнуващи места. Центърът, в който ще участвате в приключението, осигурява цялата необходима екипировка, включително гребла и каски. Предлага също съблекални, душове и WiFi.
Река Струма е една от най-достъпните и красиви реки в България за рафтинг. Високото му водно ниво означава, че ще осигури много вълнение за всички рафтъри, от начинаещи до експерти. Спиращите дъха ждрела покрай реката са допълнителен бонус. В първия български рафтинг клуб Адвенчър Нет работят професионалисти и ентусиасти, занимаващи се с рафтинг от години. Тази организация се е посветила на популяризирането на рафтинга и подпомагането на хората да изпитат прилив на адреналин.
Клас 2 бързеи
Ако сте нов в рафтинга, бързеите от клас II са чудесно място за начало. Бързеите от клас II обикновено са лесни за навигация и са подходящи за хора, които нямат много опит. Освен това децата рядко се нараняват при бързеите от клас II. Те също могат да бъдат безопасно въведени без помощта на други. Въпреки това, ако не сте уверени в насочването и управлението на сала си, трябва да се придържате към долния край на бързеите от клас II.
Преди да отидете на рафтинг е важно да знаете за различните видове бързеи и техните различни характеристики. Всеки бързей е уникален, със собствен характер. Много ръководства имат прякори за това, като "Матрицата", "Пералната машина" и "Сушилнята". Важно е да следвате внимателно инструкциите и да сте сигурни, че ги следвате. Това може да означава разликата между безопасно пътуване и травматично нараняване.
Прекрасна природа
Рафтингът по река Струма в България е популярно занимание. Има няколко рафтинг турове по тази река, която е на 45 км от Банско и на 115 км от София.
Най-доброто изживяване с рафтинг по река Струма е чудесен начин да изпитате очарователните пейзажи на Кресненското дефиле. Пътуването включва цялото оборудване, необходимо за преживяването, включително спасителна жилетка, гребло и каска. Курсът е подходящ за напълно начинаещи и има правила за дезинфекция, за да се гарантира безопасността на всички участници.
Програмата може да се ползва от индивидуални или групи и дори семейства могат да се присъединят към пътуването. След задължителен инструктаж за безопасност, приключението започва. Ще минете покрай гнездящи корморани и лешояди, преди да слезете в сърцето на резерват Тисата, най-голямото местообитание на хвойна в Европа. В края на обиколката можете да скочите в река Струма, за да се потопите освежително.
Виж повече на https://adventurenetbg.com/tour-item/rafting-po-struma-nezabravim-s-rafting-klub-adventure-net/

Share