Как да загубим 20 килограма мазнини за 30 дни

07 October 2020

Views: 63

Комбинацията от диета и упражнения е може би най-ефективният начин за постигане на загуба на тегло и подобряване на цялостното ви здраве. Освен това, проучванията показват, че добавянето на протеинови шейкове към вашата диета за отслабване може да бъде особено ефективно за намаляване на обиколката на талията ви. Независимо дали искате да подобрите здравето си или да отслабнете, изгарянето на излишните мазнини може да бъде трудно. Колкото повече мускули имате, толкова повече калории ще изгорите в покой.

Диетата с високо съдържание на протеини е свързана с намаляване на мазнините в корема, както и запазване на мускулната маса и метаболизма по време на отслабване. Например, едно малко проучване показа, че пиенето на 16,9 течни унции вода преди хранене намалява последващите консумирани калории с 13%.

Вместо това опитайте да подправите храната си с билки и подправки, за да поддържате ниския прием на калории и да увеличите максимално загубата на тегло. Той може да намали количеството, което ядете, като ограничи времевата рамка, в която се консумира храна, евентуално засилвайки загубата на тегло. По същия начин, друго проучване при 61 души показва, че девет месеца тренировки за устойчивост увеличават броя на изгорените калории в покой ежедневно средно с 5%. Увеличаването на приема на протеин може да ви помогне да отслабнете, като намалите апетита си и намалите консумацията на калории.

Едно проучване предполага, че трептенето, ходенето и изправянето могат да изгорят до 2000 допълнителни калории на ден, в зависимост от вашето тегло и ниво на активност. Най-важното е, че проучвания върху животни и хора показват, че пиенето на кафе и чай може да намали риска от натрупване на мазнини по корема, като ви помага да намалите размера на талията си. По същия начин пиенето на чай или приемането на добавки от екстракт от зелен чай увеличава изгарянето на мазнини до 17% и изразходването на калории с 4%. Когато се опитвате да отслабнете, може да е полезно да проследите приема на храна. Повечето изследвания се съгласяват, че внимателното хранене ви помага да отслабнете, като промените поведението си на хранене и намалите поведението, свързано със стреса, като хранене със стрес и преяждане.

Насочете се към поне 25–38 грама фибри дневно от храни като плодове, зеленчуци, бобови растения и пълнозърнести храни, за да оптимизирате здравето си и да увеличите загубата на тегло. Приемането на по-малки хапки, пиенето на много вода с храната и намаляването на външните разсейващи фактори може да ви помогне да се храните по-бавно, за да увеличите загубата на тегло. Преброяването на калории може да ви държи отговорни и повишава информираността за това как вашата диета може да повлияе на загубата на тегло. Всъщност едно проучване при 141 затлъстели възрастни показва, че комбинирането на 40 минути кардио три пъти седмично с диета за отслабване намалява телесното тегло с 9% за период от шест месеца. Внимателното хранене е мощен инструмент за придобиване на контрол върху хранителните ви навици.

Това може да причини загуба на тегло, да намали преяждането и да се почувствате по-добре. Опитайте се да практикувате ритуал за лягане всяка вечер, придържайки се към рутина и минимизирайки приема на кофеин преди лягане, за да установите здравословен цикъл на съня и да подобрите загубата на тегло. Едно проучване при здрави мъже установи, че консумирането на 33 грама неразтворими фибри, които обикновено се срещат в пшеницата и зеленчуците, е ефективно за намаляване както на апетита, така и на приема на храна. Друго малко проучване има подобни констатации, съобщавайки, че диета, богата на пълнозърнести храни, намалява както телесното тегло, така и приема на калории в сравнение с диета, фокусирана върху рафинирани зърнени храни.

Има много неща, които можете да направите, за да отслабнете и да подобрите здравето си. Ето 25-те най-добри съвета за диета, които можете да започнете да прилагате сега. Замяната на преработените храни във вашата диета с храни с високо съдържание на фибри може да ви помогне да постигнете целите си за отслабване и да намалите рисковете от заболяване, свързано със затлъстяването. Много хора съхраняват мазнини в корема и загубата на мазнини от тази област може да бъде трудно. Ето 20 ефективни съвета за загуба на мазнини по корема, базирани на проучвания.

отслабване без диета
https://noan.net/dieti/otslabvane-bez-dieta

Share