هدف کلی استفاده از یک CMS
تا اینجای کار با معنی و مفهوم اولیه یک سیستم مدیریت محتوا آشنا شدیم و فهمیدیم که یک CMS یک نرمافزار تحت وب برای به نمایش درآوردن محتوا از طریق یک کانال دیجیتالی مثل وبسایت است. اگرچه به صورت جزئی اهداف یک CMS گسترده و متفاوت هستند، اما هدف اصلی انتشار محتوا از طریق آن است. مهم نیست محتوای شما یک متن ساده، عکس، ویدئو و یا حتی نوع پیچیدهتر محتوا مثل فرمها، ویدجتها یا حتی دیتابیسهای قابل جستجو باشد؛ با کمک یک سامانه مدیریت محتوا میتوانید این محتوا را به صورت دستهبندی شده و سازماندهی شده به انتشار برسانید. همین کار را میتوانید با جزئیات بیشتری انجام دهید و حتی زمان انتشار، مشخص کردن مخاطبین خاص و یا زمان انقضا و حذف آن محتوا را نیز در صورت نیاز تعین کنید.
با این تعاریف میتوان گفت که با کمک یک سیستم مدیریتی مثل CMS ها میتوان خیلی راحت آن چیزی که میخواهیم را در آن زمانی که میخواهیم برای مخاطبینی که تعیین کردهایم به انتشار برسانیم.
سیستم مدیریت محتوای مدیریت شده (عمومی)
سیستم مدیریت محتوای مدیریت شده یا Managed CMS در حقیقت یک سرویس اینترنتی است که به صورت پیشفرض و در قالب یک نرمافزار از پیش آماده شده عرضه میشود. در این نوع سرویسها همه موارد فنی توسط سرویسدهندهای که آن را ارائه میکند مدیریت شده و آماده شده است. از برترین مثالها در این مورد میتوان به WordPress ، Weebly ، Wix ، Joomla و ... اشاره کرد.
این سیاماسها درست مثل نرمافزارهای معمولی هستند که تنها تفاوتشان این است که باید آنها روی هاست وبسایت خود نصب کنید. بعد از آن شما یک ابزار جامع برای مدیریت محتوای سایت خود در اختیار دارید.
مزیت اصلی استفاده از CMS های آماده پشتیبانی فعال سازنده، توسعه مستمر، بروزرسانیهای متعدد، ابزارها و افزونههای جانبی و احتمالاً از همه آنها مهمتر، سادگی راهاندازی و استفاده از آنهاست. به همین خاطر است که از هر 10 وبسایت ساخته شده جدید تقریباً 7 الی 8 عدد از آنها توسط یکی از همین CMS ها ساخته میشوند.
اکثر این سامانههای مدیریت محتوا رایگان و متن باز (Open Source) هستند و از افراد آماتور گرفته تا افراد حرفهای میتوانند تغییرات زیادی در آنها اعمال کنند و یا طراحیهای منحصر به فردی در آنها پیادهسازی کنند. یکی از نکات بسیار مهم و حائز اهمیت این سامانهها این است که آنها (حداقل CMS های شناخته شده و معروف) با تغییرات و قوانین جدید گوگل همراستا بوده و از این لحاظ مشکلی با بحث سئو و امنیت سایت ندارند.
با این حال این سیستمها و ابزارها بنا به دلایلی که از نظر متخصصین حرفهای جزو کمبودها به حساب میآیند توسط وبمسترها و طراحان وب کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. بعضی از این معایب شامل نداشتن دسترسی به برخی از آیتمها و محدود بودن این CMS ها به برخی زبانهای کدنویسی میباشد. این محدودیت برای خیلی از افراد حرفهای دردسرساز میشود و آنها نمیتوانند تغییرات دلخواه خود را با کدنویسی در قالب اعمال کنند.
مزایای استفاده از CMS
به روز رسانی ساده: برای این که مخاطبان خود را از دست ندهید باید وبسایت خود را مدام به روز رسانی کنید و مطالب مفید جدیدی روی آن قرار دهید. اگر از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید دیگر نیازی ندارید که کار خود را به متخصصین برنامهنویسی بسپارید و به شرکتهای مربوطه پولی بابت به روزرسانی پرداخت کنید، بلکه به علت یادگی استفاده میتوانید خودتان این کار را انجام دهید.
صرفه جویی در زمان: یکی از مزایای مهم استفاده از سیستم مدیریت محتوا برای ساخت وبسایت این است که نیازی به صرف زیادی از زمان نیست. قالبهای CMS از پیش تعیین شده هستند و نیازی به صرف وقت برای طراحی وبسایت ندارید.
امنیت و پشتیبانی: از آن جا که تعداد زیادی از وبسایتها با سیستم مدیریت محتوا ساخته میشود، شرکت ارائه دهنده همواره به فکر افزایش قابلیتها و امنیت آن میباشد.
طراحی وبسایت با سلیقه شخصی: زمانی که کار طراحی و ساخت وبسایت را به شرکتهای طراحی سایت میسپارید نمیدانید که آنها بعد از هفتهها ماهها قرار است چه وبسایتی را به شما تحویا دهند، در حالی که اگر وبسایت را خودتان با استفاده از نرم افزارهای مدیریت محتوا انجام دهید قدم به قدم کار مطابق سلیقه شما انجام میشود.
وردپرس بخاطر پشتیبانی خوبش و خدماتی که به مشتریهاش ارائه میده، بعنوان محبوبترین سیستم مدیریت محتوا شناخته شده و اکثر مدیران وب سایتها وردپرس رو انتخاب میکنند. وردپرس هم بصورت رایگان به مشتریهاش خدمات رسانی میکنه و هم پکیج های پولی با قیمتی مناسب ارائه میده. علاوه بر این ویژگیها، کار با وردپرس هم بسیاد ساده است و افراد مبتدی که تخصص چندانی در طراحی وب سایت ندارند میتونن براحتی با مطالعه مقالات آموزشی که در همین وب سایت دارکوب هم درمورد کار با وردپرس نوشته شده وب سایت خودشونو راه بندازن. از دیگر قابلیت های خوبی که وردپرس داره، پشتیبانی از زبانهای خیلی زیاد از جمله زبان فارسیه. در نتیجه شما هموطنان عزیزم هم میتونید بدون مشکل از این CMS استفاده کنید.
این سیستم مدیریت محتوا در ابتدا کارشو بعنوان یه نرم افزار وبلاگ نویسی شروع کرد، اما رفته رفته توسعه پیدا کرد و الآن تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای کامل با هزاران تم و افزونه شده.
امکانات و قابلیتهای CMs
یجاد نظرسنجی و رأی گیری
تعیین دیترسی کاربران به بخشهای مختلف
آمار بازدید از وبسایت
زبانهای مختلف برای وبسایت
ایجاد فرم و دریافت اطلاعات کاربر
جستجو در وبسایت
تغییر رمز عبور برای کاربر
ایجاد پروفایل کاربر و امکان ویرایش آن
ارسال ایمیل برای اعضا
معرفی سیستم تولید محتوا
https://www.blogger.com/blog/post/edit/3266501042937755624/8903770396605575288