Цалвита витамин Д3

Author: f40a5cfdfa

16 May 2022

Views: 56

Цалвита витамин Д3 суплемент је одличан начин да добијете дневну дозу витамина Д. Додатак долази у капсулама које узимате орално. Препоручује се узимање једне капсуле дневно, уз храну. Ако сте трудни или дојите, препоручује се да разговарате са својим лекаром пре него што узмете овај додатак.

Када је у питању избор суплемента витамина Д, имате много опција. Али нису сви додаци једнаки. Неки садрже више витамина Д од других, а неки имају додане састојке који могу побољшати апсорпцију или пружити друге здравствене предности.

Цалвита витамин Д3 д-дропс у кампима https://prodavnice-cvi.pharmavita.eu/d-drops.php је један од најбољих суплемената витамина Д на тржишту. То је производ високог квалитета који садржи 5.000 ИУ витамина Д3 по порцији. Ово је одлична опција за људе који траже суплемент који ће им дати високу дозу витамина Д. Поред тога што је један од најбољих суплемената витамина Д, Цалвита Витамин Д3 такође има низ других предности. Добар је извор калцијума, који је важан за здравље костију. Такође садржи витамин К2, који је важан за кардиоваскуларно здравље.

Витамин Д3 је витамин растворљив у мастима који је неопходан за људско здравље. Витамин Д3 се синтетише у кожи из 7-дехидрохолестерола када је изложен ултраљубичастом Б (УВБ) зрачењу сунца, или се може добити исхраном. Витамин Д3 је такође познат као холекалциферол. Витамин Д3 је важан за здравље костију, јер помаже телу да апсорбује калцијум из исхране. Витамин Д3 такође игра улогу у имунолошкој функцији и расту ћелија.

Суплементи витамина Д3 доступни су у облику капсула, таблета, течности и раствора за ињекције. Такође се понекад додају обогаћеној храни и пићима, као што су млеко, сок од поморанџе и житарице. Већина људи може добити довољно витамина Д3 проводећи време на сунцу и једући добро избалансирану исхрану. Међутим, неки људи, као што су старије особе, они који имају тамну кожу или они који се не излажу довољно сунцу, можда ће морати да узимају суплементе витамина Д3.

Суплементи витамина Д3 су генерално сигурни и добро се толеришу. Најчешћи нежељени ефекат је привремена токсичност витамина Д3, која може изазвати мучнину, повраћање и губитак апетита. Ово стање је обично реверзибилно и нестаје када особа престане да узима суплемент. Људи са одређеним здравственим стањима, као што су болести бубрега или јетре, треба да разговарају са својим лекаром пре узимања суплемената витамина Д3. Витамин Д3 може да реагује са неким лековима, као што су блокатори калцијумских канала и стероиди. Због тога је важно разговарати са здравственим радницима пре него што започнете било какав режим суплемента.

Све у свему, Цалвита Витамин Д3 је одличан избор за људе који траже висококвалитетне додатке витамина Д. Одлична је опција за људе који желе високу дозу витамина Д, а такође обезбеђује добру количину калцијума. Једини недостатак је што је мало скупљи од неких других брендова. Све у свему, препоручио бих Цалвита Витамин Д3 свима који траже висококвалитетни додатак витамина Д.


Edit Code:

Please enter an edit code

Edit codes must be at least 20 characters

Disable Third Party Ads

Share